Direktlänk till inlägg 10 maj 2017
Ugn 175 grader
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Glasyr
75 g smör
3 msk kallt starkt kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Kokosflingor/ Strössel
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med de våta. Häll smeten i en ugnsform (30:40cm). Gräddas i nedre delen i 15 min. Låt svalna.
Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt övrigt. Bred glasyren på kakan. Strö strössel. Skär fyrkantiga kakor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|