Direktlänk till inlägg 5 maj 2017
175 g smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
0,5 dl bakpulver
(1 tsk vaniljsocker)
Ugn på 200 grader. Blanda samman allt. Formen behöver ej smöras! Tryck ut den i en hel form (ej löstagbara kanter eftersom den kan vara runnig i ugnen). Fyll med blåbär eller hallon eller andra bär. Gräddas i 20-25 min.
(Kan prova göra en äppelkompott också) (Eller en lemoncurd)
Serveras med vaniljvisp eller vispad grädde. Godast att ätas på direkten, kan bli lite "hård" annars.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|