Senaste inläggen
Grundpajdeg:
100 g smör
2,5 dl mjöl (kan byta ut till 0,5 dl havregryn eller 1 dl rågmjöl/grahamsmjöl och resten vetemjöl)
2 msk vatten
Kör i matberedaren tills det börjat bli en klump.
Tryck ut degen i en smörad form. Grädda degen i 5-7 minuter i 200 grader.
Stoppa i vad du gillar i degskalet:
Skinka, ost, grönsaker
Kycklig, ost, grönsaker (ev hackad spenat)
Kyckling, kvibilleost (mögelost), babyspenat
Vispa äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk (kan bytas ut till grädde)
kryddor
Grädda slutligen i 20-25 minuter tills det blivit färg samt att stanningen stelnat.
1 kokt hackat ägg (använd äggskäraren, skär ägget en gång, vrid ett kvarts varv och skär det igen)
Några hackade sittbitar
Hackad röd lök
Hackad gräslök
Creme fraische efter tycke
Kavring eller fullkornsskiva
Blanda och lägg på valfritt brödslag.
Smält 2 klickar smör i en kastrull. Ta av kastrullen och häll i 2 msk mjöl. Rör runt. Tillsätt 2 dl grädde. Låt koka up och puttra på svag värme 2-3 minuter. Tillsätt lite salt och kryddor och en klick tomatpuré, mest för färgens skull. Lägg i lax (antingen tinad eller rökt). Puttra ytterligare 2 minuter. Kan även addera lite dill. Serveras med pasta.
400 g kikärtor
2 vitlöksklyftor
250 g sojabönor (tinade)
1/2 gul lök
1 ägg
Koriander
2 msk mjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
chiliflakes
spiskummin
paprikakrydda
rapsolja
Spola kikärtorna med en sil. Mixa kikärtorna. Blanda allt och forma till bollar. Fritera dem i oljan i en kastrull eller fritös. Serveras med pitabröd och sallad eller till kokta nudlar.
2 dl kikärtor på burk
1 dl hasselnötter
2 vitlöksklyftor
1 skiva bröd
1 ägg
1 msk olja
salt och peppar
Mixa samman allt.
Vila i kylen en stund
Gör bollar
Stek!
Tina ett block lax. Tillaga den i micron på full effekt i 2 minuter, med locket på.
Koka spenaten med en liten skvätt grädde och krydda! Voila! Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|