Senaste inläggen
500 g köttfärs
2 klickar creme fraiche alternativt 2 msk grädde
ströbröd
salt och kryddor
Blanda samman allt och addera ströbröd till smeten känns lagom hanterbar att rulla bollar med. Rulla bollar och platta till dem ordentligt. Stek cirka 2 min på var sida.
2 dl matlagningsgrädde
1 pkt stekt och skivat bacon (eller rökt/kokt skinka) (eller lax/kyckling)
Salt
Kryddor
Liten klick tomatpuré (för färgens skull)
Blanda samman allt. Salta försiktigt eftersom bacon också är salt. Låt puttra ett par minuter på svag värme, så att smakerna blandar sig med varandra. Serveras med kokt pasta. Tillsätt en äggula på toppen, eller riven parmasanost.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|