Senaste inläggen

Av sebilder - 6 maj 2017 08:09

 

Av sebilder - 6 maj 2017 08:08

 

1000 g köttfärs

1-2 burkar vita bönor i tomatsås (alternativt kidneybönor eller blandade valfria bönor)

1-2 burkar krossade tomater

1 vitlöksklyfta (pressad, hackad eller riven)

(1 msk kakao)

(0,5 dl rödvin)

(1 tsk buljong (grönsaks eller kött)

Salt, peppar

Kryddor

Chilipepparkrydda efter smak (alt cayennepeppar)


Serveras med (ris och) sallad

Av sebilder - 6 maj 2017 08:07

 

16 Blå musslor

3 dl vitt vin

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 paprikor

3 dl grädde / Coccosmjölk

2 tomater

1 lime

1 msk ingefära

Cayennepeppar 

Sambal oelek

Salt

Fiskfond/ buljong

Citronmeliss


Lägg musslorna i kallt vatten. Ta bort de skadade musslor  och de som är öppna! 

Hacka löken och vitlöken. Fräs den. Lägg musslorna och löken i en gryta. Häll på vin och buljong så musslorna täcks. Koka 3-5 min tills musslorna öppnar sig. Lyft ut musslorna. Hacka paprikan grovt. Fräs paprikabitarna. Tillsätt paprika och tomaterna, som är delade i 4 delar. Häll i grädden, ingefära och kryddor. Koka fonden i 20 min. Sist av allt tillsätts limesaft! 


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards