Senaste inläggen
1000 g köttfärs
1-2 burkar vita bönor i tomatsås (alternativt kidneybönor eller blandade valfria bönor)
1-2 burkar krossade tomater
1 vitlöksklyfta (pressad, hackad eller riven)
(1 msk kakao)
(0,5 dl rödvin)
(1 tsk buljong (grönsaks eller kött)
Salt, peppar
Kryddor
Chilipepparkrydda efter smak (alt cayennepeppar)
Serveras med (ris och) sallad
16 Blå musslor
3 dl vitt vin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 paprikor
3 dl grädde / Coccosmjölk
2 tomater
1 lime
1 msk ingefära
Cayennepeppar
Sambal oelek
Salt
Fiskfond/ buljong
Citronmeliss
Lägg musslorna i kallt vatten. Ta bort de skadade musslor och de som är öppna!
Hacka löken och vitlöken. Fräs den. Lägg musslorna och löken i en gryta. Häll på vin och buljong så musslorna täcks. Koka 3-5 min tills musslorna öppnar sig. Lyft ut musslorna. Hacka paprikan grovt. Fräs paprikabitarna. Tillsätt paprika och tomaterna, som är delade i 4 delar. Häll i grädden, ingefära och kryddor. Koka fonden i 20 min. Sist av allt tillsätts limesaft!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|